Кметът на община Панагюрище Никола Белишки: Нека да е честит празника на Словото, на Духа, на Културата, които са в основата за съхранението на българската ни идентичност!

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

ПРОСВЕТИТЕЛИ И ДУХОВНИЦИ,

ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА,

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ,

Най-сърдечно ви поздравявам с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май!

Честването на този светъл празник отразява жаждата на българина за просвета и наука, за национално самоопределение и културно възмогване. На тази дата ние се обединяваме около езика, писмеността и увереността ни като народ, дал своя принос за градежа на европейската цивилизация, защото „…и ний сме дали нещо на света, на вси славяни книга да четат”.

Нека да е честит празника на Словото, на Духа, на Културата, които са в основата за съхранението на българската ни идентичност! Да бъде свято името и делото на солунските просветители Св. Св. Кирил и Методий и на техните последователи!

Поклон пред всички Вас – скъпи наши съвременни просветители, пред усилията и стремежа Ви да градите устоите на българщината, да съхранявате и развивате нашата културна идентичност, да пазите българската духовност! Пожелавам на всички Вас здраве, нестихваща вяра в духовните ценности и стремеж към нови знания и върхове!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

НА МНОГАЯ ЛЕТА!

НИКОЛА БЕЛИШКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn