Кметът на Панагюрище издаде заповед за образуване на избирателни секции за изборите на 14 ноември

Заповед за образуването на избирателни секции за изборите  на 14 ноември за президент и вицепрезидент и за народни представители издаде кметът на община Панагюрище Никола Белишки. 17 от секциите са в Панагюрище и 9 по населени места на територията на общината. В селата от община Панагюрище единствено в село Попинци секциите са две, в останалите населени места те са по една, като в Поибрене е сборна и за имащите право на глас от Сребриново. Утвърдени са обхвата, номерацията и адресите на секциите.

Утвърдени са и някоко допълнителни секции. Една избирателна секция – секция 027, в МБАЛ „Уни Хоспитал” по реда на чл. 9, ал. 8 от Изборния кодекс. Секция 028 (по реда на чл. 9, ал. 8 от Изборния кодекс при спазени изисквания на чл. 9, ал.6 и ал.8 от Изборния кодекс) в лечебно заведение МБАЛ „Уни Хоспитал“ – COVID отделение.

Подвижните избирателни секции са три.

Секция 029 е подвижна избирателна секция (по реда на чл. 28, ал. 2 и ал.3 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и за преодоляване на последиците, при условия определени от ЦИК за избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна изолация съгласно Закона за здравето).
Секция 030 – Подвижна избирателна секция (по реда на чл. 28, ал. 2 и ал.3 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и за преодоляване на последиците, при условия определени от ЦИК за избирателите, поставени под задължителна карантина или задължителна
изолация съгласно Закона за здравето).
Секция 031 също е подвижна избирателна секция (по реда на чл. 90, от Изборния кодекс, при наличие на не по-малко от 10 избиратели, подали заявления по чл. 37).
Подвижните избирателин секции са в Театър Дом-паметник в Панагюрище.

Заповедта  е издадена на 23 септември и подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред областния управител.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn