Кметът Никола Белишки: „Да оставим политиката настрана при вземане на едно от най-важните решения за общината“

Да оставим политиката настрана при вземане на едно от най-важните решения за община Панагюрище за 2016 година, това заяви кметът Никола Белишки преди приемането на бюджета на общината на заседанието в четвъртък. Проектът за Бюджет за 2016 година е в размер на 16 494 240 лева и той бе приет с 13 гласа „За“, 5 „против“ и 3 „Въздържал се“. Преди дебатите по годишната финансова рамка на Общината градоначалникът открои ръста на средствата за капиталови разходи в кметствата от общината. Капиталовата програма на Община Панагюрище е в размер 1 771 236 лева, като 424 000 лева са насочени по кметствата на селата. Кметът Белишки акцентира и на това, че за пръв път от години в бюджета на Общината са заложени средства за придобиване на собственост.Градоначалникът открои още планираните средства за спорт, които са в размер на 163 000 лева. Освен тях в капиталовата програма са заложени и достатъчно добри средства за изграждането на терени и спортни съоръжения, поясни Белишки.
Нещо иновативно в проекта за бюджета за 2016 година касае социалната сфера, каза градоначалникът и поясни планираното поевтиняване на храната на децата, ползващи услугата на Детска млечна кухня, закупуването нови автомобили за нуждите на услугата Дневния център за хора с увреждания „Св.св. Козма и Дамян” и Градски исторически музей.
Кметът на община Панагюрище подчерта, че бюджетът е балансиран и е направен на базата на реалистичното средносрочно планиране. Заяви още, че ще се търсят начини за надграждане на бюджета с кандидатстването по национални и европейски програми.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn