Кметът Никола Белишки по повод Първи ноември: Ден за благодарност към тези, които отдаваха и отдават живота и труда си на каузата да ни учат!

Първи ноември – паметен ден от Вечния календар на България.
Празник на духовността, на националното ни самочувствие, на българската ни идентичност.
Ден за преклонение пред духовници, книжовници, учители, просветители и революционери – пазители на духа, вдъхновители на надеждата, съзидатели на силата на народа ни – тези, които го поведоха по пътя на Възраждането и завещаха на бъдните поколения стремеж към знание, будност и национална идентичност.
Ден за почит към онези родолюбци, които в мрачните времена на духовна и национална разруха, пробуждаха народа чрез слово и оръжие, воюваха за вярата и за езика български, за свободата и за просперитета на отечеството ни.
Ден, в който отново и отново изразяваме уважение към съвременниците ни, които продължават и днес да пренасят духа, силата и любородието на нашите предци напред.
Ден за благодарност към тези, които отдаваха и отдават живота и труда си на каузата да ни учат – че трябва да умеем да крачим с времето, че само ако сме богати с дух и знание, не ще останем бедни, че пътят на личностното ни израстване не съвпада с пътя на нихилизма, а с този на националното ни самочувствие, че добруването трябва заедно да съградим – с мъдрост и любов, с просвета и духовност, с уроците на миналото и с вяра в бъдещето!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ, УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ!

НИКОЛА БЕЛИШКИ
КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn