„Книгата промени моя живот!”, сподели пред априлци вдъхновяващият предприемач Васил Ралчев, който гостува на училището в Националната седмица на четенето

„Точно книгата промени моя живот!” сподели пред априлци младият предприемач от Панагюрище Васил Ралчев, който гостува на ОУ”Двайсти април” в Националната седмица на четенето.

„Когато бях ученик мислех, че четенето е нещо скучно. Книгата ”Богат татко, беден татко”, която прочетох като студент в Англия промени това. Когато се докосваш до книга ти се струва, че с всяка една преоткриваш света. Четейки човек се чувства по-различно, минават му хиляди мисли през главата”, каза Ралчев.

Пред учениците от прогимназиален етап той разказа през какво е преминал, за да достигне до това, което е сега, да успее да преодолее и здравословен проблем.

Васил Ралчев е на 22 години. Веднага след като завършва Редингския университет в Англия се завръща в родния си град Панагюрище, за да се присъедини към семейния бизнес, свързан с биопроизводството на етеричномаслени култури. Създател на платформата „Не бъди посредствен”, която вече е с над 100 хил. последователи, един от авторите на книгата „Пет стъпки към по-добър живот”, създател на едно от най-гледаните видеа във Фейсбук – „Утре може да е късно” с над 4 млн. гледания, биофермер, собственик на онлайн магазин inaessentials.com, чрез който се предлагат биологични флорални води, произведени от семейната им фирма. Преди дни беше избран за един от 30-те вдъхновяващи предприемачи под 30 години в класацията „30 до 30” на списание „Форбс” за България.

Той им даде три съвета:”Никога не позволявайте на хората около вас да ви спрат да правите това, което искате! Когато ви дойде идея, имате  някаква мечта или цел, поемете първата стъпка, защото тя е най-сложна! Да не ви е страх, защото всеки не знае какво ще стане, ако опита нещо, не знае какво ни чака от другата страна на нещата! и Много е важно да знаете английски език, защото той отваря хиляди врати навсякъде!”

Априлци имаха възможност да зададат на интересния си гост въпроси от всякакво естество, а въпроси не липсваха. Изключително мотивиращата среща с младия и успешен предприемач, инициирана от учителя по български език и литература г-жа Нина Истревска продължи по-дълго от планираното.

„Най-добрият начин да изкарвате пари е да четеш, да гледаш видеа, да се интересуваш, да инвестираш в себе си”, подчерта Ралчев и допълни :”Добре е да тренираш всеки ден, да поддържаш добра физическа форма, това много помага на мисленето”.

Разиграна бе томбола, от която трима късметлии получиха за награда книгата на Васил Ралчев и Георги Димитров „Пет стъпки към по-добър живот”. Тъй като и мнозина от останалите ученици пожелаха да имат тази книга, Васко обеща да предостави на училището още екземпляри, за да има от нея и в наскоро създадения Кът за четене.

На финала си обещаха нова среща, защото тя със сигурност ще бъде още по-интересна и полезна на априлци.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn