Книга за историята на ТД “Бунай” ще бъде представена днес в Панагюрище

Днес, от 18:00 часа, в камерната зала на Театър Дом – паметник, ще бъде представена книгата “Поглед към историята на Туристическо дружество “Бунай” с автор Александър Георгиев. Книгата ще бъде презентирана от нейния редактор Дидка Гемиджиева. В програмата на вечерта е включена прожекция на документален филм “По пътя на Кървавото писмо”, заснет през 1986 година.

Музикален поздрав с букет туристически и патриотични песни ще поднесе ВГ “Радеан” при НЧ “Виделина-1865”, с ръководител Анета Калпакова. Групата е наследник на ВГ “Средногорска песен”.

Поканени да присъстват са всички бивши и настоящи активисти от всички клубове – пешеходен, коло и воден туризъм, състезатели по спортно ориентиране, туристи- ветерани и млади приятели на планината, както и участниците в туристическата художествена самодейност.

Организаторите се надяват да превърнат това представяне в малък туристически празник за всички членове и съмишленици на ТД “Бунай”, както и повод за среща на различни поколения туристи, планинари и състезатели.

„Далеч съм от мисълта, че тази книга отразява цялостната дейност, живот и актив на ТД”Бунай” . Сигурен съм, че много неща, събития и лица не фигурират в този малък откъс от 85-годишната история на дружеството. Предварително моля за извинение за някои неизбежни пропуски. Опитал съм се да отразя прояви и събития, които са документирани или са ми предоставени като материали от участниците в тях”, пише в предговора на книгата авторът Александър Георгиев.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn