„Когато няма любов, сме празни, тя е като адреналин!“, споделя писателката Христина Панджаридис

Писателката Христина Панджаридис представи своя нов роман „Някъде другаде“ пред панагюрска публика днес. Домакин на срещата беше Общинска библиотека „Стоян Дринов“.
В „Някъде другаде“ се поставят въпроси, касаещи децата, израснали без родители или пък такива, които са били осиновени. Панджаридис сподели, че много от героите в книгата й имат реални прототипи в живота. В книгата обаче те са по-скоро събирателни образи от няколко човека, които се оглеждат като един между страниците. Един от най-важните въпроси, които поставя тази книга е: „Добър родител ли съм?“ В книгата са включени анкети с реални хора, които споделят мнението си за липсите от живота.
„Когато пиша започвам най-напред с героите, всеки от тях идва със своята история, и после романът се оформя“, разказа авторката.
„Когато няма любов, сме празни, тя е като адреналин! Трябва нещо да обичаме“, сподели с присъстващите писателката. Според нея една книга е хубава, когато човек поиска да я препрочете отново.

nqkude drugade
По време на представянето на книгата стана дума и за поетичното творчество на авторката, която е една от водещите хайку-писателки у нас, носителка на наши и международни награди. Нейни хайку-форми са включени и в „Антология на българската поезия ХХІ век“ (издание на Асоциация на софийските писатели, 2015 г.). Писателката сподели, че е започнала да пише пиеса.
Христина Панджаридис е завършила Факултета по журналистика и масови комуникации към СУ  „Св. Климент Охридски’’. Занимавала се е с журналистическа дейност, но още в юношеските си години прави първите си опити да пише. Докато работи като редактор, сътрудничи с журналистически материали на много издания, тя не престава да пише хайку, разкази, стихове. Определят я като „пораснало дете, което не спира да вярва в чудеса“. През 2014г. излиза първият неин роман „Ничия’’. Днес писателката живее във Франция, но въпреки това не спира да пише на майчиния си език.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn