Кой си прибра бюлетината в джоба?

Общинските съветници от Реформаторски блок днес са пуснали празни пликове без бюлетини на провелия се избор за председател на Общински съвет. Това стана ясно по време на пресконференция, свикана от реформаторите часове след първото общинско заседание. Веселина Зумпалова-Ралчева, Пламен Търкаланов и Стоян Христов определиха решението си като осъзнато.

Не искахме да се спекулира с нашия вот, заяви Веселина Зумпалова-Ралчева и обясни, че реакцията им е породена от нежеланието на ПП ГЕРБ да води политически диалог. По думите й такъв е липсвал по време на водените преговори преди днешния избор за председател на Общински съвет. От Реформаторски блок днес се отказаха от намерението да издигнат кандидат за председател на градския парламент в лицето на Пламен Търкаланов, както възнамеряваха по-рано. Обясниха, че са търсили съвместни политики и решения с ГЕРБ, но не са срещнали подкрепа от тяхна страна.

ГЕРБ няма да промени авторитарния си стил на управление, каза още Зумпалова-Ралчева и определи днешната първа сесия на местния парламент като срамна и тъжна.

Ще водим собствена политика, заявиха още съветниците от Реформаторски блок.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn