Коледният дух идва в Панагюрище днес

Тази вечер Коледно-новогодишната украса на града ще грейне. В 17:30 часа, на площад „20-ти април“, с празнична програма на хор „Децата на Панагюрище“ и приказно светлинно шоу ще посрещнем Дядо Коледа и неговите помощници – джуджетата, и заедно ще отброим последните секунди до запалването на светлините на Коледната елха.

За поредна година Община Панагюрище създава празнично коледно настроение като надгражда коледно-новогодишната украса с нови елементи. Приказно Коледно дръвче ще засияе на площад „20-ти април“. Нови светлинни и фигурални елементи ще допълнят украсата на площад „20-ти април“. Празнично осветени ще са градинките на кръстовището на улиците „Георги Бенковски“ и „Георги С. Раковски“ и на площад „Павел Хаджилуков“. Светлинни елементи ще създават празнично настроение на улица „Райна Княгиня“ и на улица „Георги Бенковски“.

В атмосферата на коледния дух и вълшебството на предстоящите коледно-новогодишни празници, на площад „Райна Княгиня” коледна шейна, еленчета и елхички ще разказват „Зимна приказка”. Празнично озарени ще бъдат и фасадите на сградите на Общината и Народно читалище „Виделина-1865”. С изцяло нова украса ще заблестят фасадите на Театър Дом-паметник и Градския универсален магазин. Два нови коледни къта – в градинките при бензиностанция „Лукойл“ и бензиностанция „Петрол“ ще посрещат жителите и гостите на града. За втора поредна година в Панагюрище ще отвори врати и Коледен базар в пет специално изработени къщички.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn