Коледният дух идва в Панагюрище днес

Тази вечер Коледно-новогодишната украса на града ще грейне. Панагюрище е сред първите градове у нас, в който ще дойде празничният дух на Коледа.

В 17:30 часа, на площад „20-ти април“ ще започне празничната програма „Коледни искри“, в която ще вземат участие хор „Децата на Панагюрище“, Коледният елф Бърборино, владетелят на магията Ериксон. Коледна латино фиеста ще завихри певецът Искрен Пецов. Всички заедно ще посрещнем белобрадия старец Дядо Коледа и ще отброим последните секунди до запалването на светлините на Коледната елха.

За поредна година Община Панагюрище създава празнично коледно настроение като надгражда коледно-новогодишната украса с нови елементи.

Приказно Коледно дръвче ще засияе на площад „20-ти април“. Нови светлинни елементи ще допълнят украсата на площад „20-ти април“. Празнично озарени ще бъдат и фасадите на сградите на Общината, Народно читалище „Виделина-1865” и Градския универсален магазин. С нова украса ще грейне фасадата на Театър Дом-паметник, а в градинката ще заблестят нови фигурални елементи – светещи ангели.

Празнично осветени ще са и градинките на кръстовището на улиците „Георги Бенковски“ и „Георги С. Раковски“ и на площад „Павел Хаджилуков“. Нови светлинни елементи ще създават празнично настроение на улица „Георги Бенковски“ и на улица „Райна Княгиня“.

В атмосферата на коледния дух и вълшебството на предстоящите коледно-новогодишни празници, на площад „Райна Княгиня” нова коледна шейна, еленчета и елхички ще разказват „Зимна приказка”. За всички панагюрски деца специална пощенска кутия ще очаква писмата с желания до Дядо Коледа.

Два коледни къта – в градинките при бензиностанция „Лукойл“ и бензиностанция „Петрол“ ще посрещат жителите и гостите на града.

За трета поредна година в Панагюрище ще отвори врати и Коледен базар в пет специално изработени къщички.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn