Комедията „Големанов” събра овации в Панагюрище

Една от най-емблематичните сатирични комедии „ГОЛЕМАНОВ”, събрала на една сцена плеяда звезди на родния театър – ЛЮБО НЕЙКОВ, СИЛВИЯ ЛУЛЧЕВА, ЕЛЕНА ПЕТРОВА, МАРИЯ СТАТУЛОВА, КРАСИМИР РАНКОВ, СТЕФАН РЯДКОВ, беше представена тази вечер в препълнената зала на Театър Дом-паметник в Панагюрище.

Още със светването на прожекторите образът на Големанов (Любо Нейков), завладя публиката и я накара да избухне в смях. Не можеш да повярваш, че пиесата на Ст.Л. Костов е писана през 1928 г., а звучи изключително актуално и за съвременния политически живот в България. Като карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава. Като въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже. С критичния си патос и ярки, колоритни образи, със стегнатата си композиция и лаконичен диалог, пиесата остава най-ценното завоевание на нашата сатирична литература за всички времена.

На финала публиката дари с бурни аплодисменти актьорите. Кошници с цветя бяха изпратили от Община Панагюрище, „Асарел-Медет”АД и „Оптикс”АД.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn