Комедията „Горката Франция“ гостува на панагюрска сцена

„Горката Франция“ от Жан Ко ще представи ПК „Фери Арт“ на сцената на Театър Дом-паметник в Панагюрище. Спектакълът ще гостува на 27 февруари, от 19.00 часа. Постановката е на Богдан Петканин и в нея участват Александър Дойнов, Александър Кадиев, Катето Евро, Фахрадин Фахрадинов, Анелия Луцинова.

Комедията представлява един сблъсък на поколения, сексуална ориентация, ценности, идеали и любов. Любов в различните й форми и измерения…

Една мъглива есенна парижка сутрин, под звуците на стар френски акордеон, шума на Сена и мириса на току-що изпечени кроасани засвирват спирачки на такси… Виктор Табуре, търговец от френския град Лимож, пристига в Париж да посети сина си, Мишел Табуре, в квартирата му, за да му съобщи, че майка му е избягала с чичо му в Алпите. Едничката надежда на господин Табуре е да получи разбиране от сина си. Но вместо разбиране, на Виктор му предстои да получи поредната изненада в живота си – новината, че синът му е хомосексуалист. А запознанството на Виктор с „приятелката” на Мишел – шармантния Жозе Пилет, прави този момент драматичен за героите и два пъти по-комичен за публиката.

Билети ще се продават на касата на театъра.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn