Комедията „Доктор” ще бъде представена отново на панагюрска сцена на 3-ти и 5-ти октомври

Театралната формация при НЧ“Виделина – 1865“, с ръководител Дочка Кацарева ще представи отново на панагюрска сцена постановката „Доктор”от Бранислав Нушич. Представленията ще са на 3-ти и 5-ти октомври, от 19:00 часа, в салона на Читалището.

Постановка: Дочка Кацарева. Музика: Юлия Богоева, Марин Карамаринов. Декори: Ирина Пелтекова.

Участват: Стефан Рапонджиев, Мирослав Цветков, Милен Мулешков, Иван Кузманов, Стоян Цацов, Магдалена Джолова, Юлия Богоева, Нина Истревска, Донна Елшишка, Нина Кехайова, Гергана Томова и Карина Кръстева.

Билетите са с цена 5.00 лв, и се продават в НЧ“Виделина – 1865“.

„Доктор” е блестяща комедия на известния сръбски писател и драматург Бранислав Нушич – ярък комедиограф, изобличител на социалните пороци в  сръбското общество от края на 19-ти и началото на 20-ти век. Големият балкански сатирик и шегобиец Бранислав Нушич е написал комедията през 1936 година, но явно модерното днес „купуване“ на дипломи и съвести има стари балкански и европейски корени щом още тогава Нушич го отразява и осмива по оригинален и неустоимо смешен начин.

„Д-р“ е ярка сатира на балканските обществени нрави, написана с добродушна усмивка и със сълза в окото, един поучителен „открит урок“, на който зрителите не само да се посмеят, а и да огледат себе си в колоритните и до болка познати персонажи.

Двете представления на постановката в края на месец юни предизвикаха сериозен интерес от страна на панагюрската публика, а читалищната зала се оказа малка да поеме всички желаещи да гледат спектакъла. Постановката „Доктор” имаше своята успешна предпремиера на Театралните празници в гр. Хисаря.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn