Комедията „Как се търси нов съпруг…“ на 30 юни в Панагюрище

На 30 юни от 19:00 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник в Панагюрище, Театър „Константин Величков” – Пазарджик ще представи постановката „Как се търси нов съпруг…“ по Миро Гавран. Режисьор: Александър Илинденов. Сценография: Петьо Начев. Участват: Ани Михайлова, Ивайло Калоянчев, Веселин Цанев.

Това е чиста проба комедия, направена с вкус и настроение. Оригиналното заглавие на пиесата е „Търси се нов съпруг“ и е на Миро Гавран – един от най-известните европейски драматурзи и писатели.

Госпожа Зденка Смочилович, една все още достатъчно млада вдовица, си търси нов съпруг. Изборът се оказва изненадващо интересен и неочаквано труден: един артистичен пияница, един изискан дипломат, симпатичен спортист, който обаче поради нараняване при тренировка е загубил възможност да изпълнява съпружеските си задължения, безнадеждно тъп селяндур, но пък все още много потентен и доктор по пластична хирургия с връзки в английския кралски двор. Решението, до което се стига е толкова непредвидимо, че изненадва и самата госпожа Зденка.

Билетите са с цена 12,00 лв. и се продават в Театър Дом-паметник. Настаняването е при 50% от капацитета на залата.

С постановката „Как се търси нов съпруг …“ ще бъдат финализирани тазгодишните празници на изкуствата в Панагюрище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn