Комедията „Чичовци“ по Иван Вазов гостува на панагюрска сцена през февруари

На 16 февруари, от 19:00 часа в Театър Дом – паметник гр. Панагюрище ще гостува комедията „Чичовци“ по Иван Вазов на Драматичен театър „Гео Милев“, гр. Стара Загора.

Драматизация- ЮРИЙ ДАЧЕВ;
Постановка- БИНА ХАРАЛАМПИЕВА;

Художник- ТЕОДОРА ЛАЗАРОВА;
Музика- АСЕН АВРАМОВ.

УЧАСТВАТ: ИВЕЛИН КЕРАНОВ, ХРИСТОФОР НЕДКОВ, ЖОРО РАЙЧЕВ, МАРИЯ ЕНЕВА, СТЕФАН БОРИСОВ, ЕЛЕНА АЗАЛОВА, ЦВЕТОМИР ЧЕРКЕЗОВ, ИЛЧО ДИМИТРОВ, ИЛИНА ИЛИЕВА, КРАСИМИР НЕНКОВ, ИВАН КАЛОШЕВ

Билетите са с цени 18 и 20 лева и се продават в Театър Дом – паметник, служебен вход, ет. 2, стая 3 – 0884 / 483 095.

Работно време: 8:30- 12:30 и 13:30 – 17:30 часа

За резервации на билети тел.: 0884 / 483 095, 0884 / 483 091, 0898 / 293 951.

Никой писател, както Вазов, не обича героите си и когато няма как да не бъдат обичани, и когато няма за какво. Никой не е толкова щедър в опрощаването на кривиците им. Продължаваме обаче често да се отнасяме към Вазовото великодушие доста едностранчиво. Забавляваме се с хумора му, но бягаме от щипещата сол в него. А тя и днес попада в живи рани: вечното ни ослушване откъде духа вятърът, навикът ни да гледаме света отвисоко, геройството за един ден, самоувереността ни, че всичко знаем и разбираме и най-важното: забележителният ни талант да оцеляваме. Колкото и да става трудно разбираем за англоговорящото ни Отечество, Вазовият език, ние, май докато ни има, ще сме „вътре“, в „Чичовци“. Защото, какво толкова се е променило? Нито сме се научили да четем себе си, нито е изчезнало усещаното, че „Въздухът трепери“.
Юрий Дачев

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn