Комшии се оплакаха от шумни наематели на общинско жилище. Направиха проверка по случая

Съседи се оплакаха от наематели на общинско жилище, намиращо се на улица „Стоян Трендафилов“ в Панагюрище,  заради шума, който вдигат и начина на стопанисване на жилището. По официален ред през месец юни засегнатите комшии входираха писмо до кмета на община Панагюрище и до председателя на Общински съвет.

georgi pavlov „Направени са две проверки на наемателите на общинското жилище”, увери заместник-кметът „Стопански дейности” Георги Павлов. „Има напредък по отношение на хигиената, започнат е ремонт и освежаване на апартамента. Има още какво да се желае и предстои нова проверка, след която окончателно ще се вземе решение дали наемателите ще останат в жилището. Към момента няма нови сигнали за силен шум от апартамента”, коментира Георги Павлов.
Заместник-кметът на община Панагюрище разясни още, че прекратяването на правоотношенията с наемателите на общински жилища може да стане поради системно неплащане на наема в срок или ако наемателите не се грижат за жилището като добри стопани.

ОБЩИНСКИТЕ ЖИЛИЩА

Наемите на общинско жилище варират между 40-50 лева за апартамент. „Това е така, защото Общината няма за цел да печели от наемите, а по-скоро да подсигури жилище за ценни специалисти или за социално слаби, които нямат възможност да плащат високи наеми“, обясни зам.-кметът Павлов. Апартаментите в Панагюрище обикновено се отдават под наем на лекари.
Община Панагюрище разполага със седем апартамента, една къща, една сграда /барака/ с шест помещение и три преместваеми къщи, разположени на общински терени. Шест от апартаментите, къщата, бараката и една от преместваемите къщи са в Панагюрище, един апартамент в София, една преместваема къща има в с. Попинци, и една преместваема къща в с. Поибрене.
Всички общински жилища са заети към момента. Последните два свободни апартамента ще бъдат отдадени под наем на психоложката Евгения Загорска и на ФК „Оборище“.
Апартаментът в София, който е завещан от Роза Багрянова се използва за настаняване на социално слаби студентки, каквото е и желанието на дарителката.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn