Конкурс за творческо писане за деца от 6 до 14 години

Детският портал Az-deteto.bg обяви за втора поредна година литературен конкурс за творческо писане. Тази година темата е „Моето невероятно лятно приключение“.
Участниците в конкурса ще трябва да разкажат в кратко есе или пък в стихотворение за най-невероятното приключение, което им се е случвало през лятната ваканция. А ако все още не им се е случило, те могат да разкажат за преживяването, което мечтаят да им се случи някой ден.
Творби ще могат да се изпращат до 30 август, дълги най-много една страница на Word, на имейла на сайта info@az-deteto.com.
Журито, което ще оценява творбите, е в състав: Петя Кокудева – детски автор, Виктория Бисерова – издател, Иван Раденков – детски автор, Мария Дуковска – главен редактор на Az-deteto.bg
Най-добрите от тях ще бъдат отличени и наградени. При оценяването участниците и техните творби ще бъдат разделени на две възрастови групи: от 6 до 10 г. и от 10 до 14 г. Всички изпратени творби ще бъдат публикувани на сайта Az-deteto.bg.
Конкурсът се провежда като част от инициативата на Az-deteto.bg за насърчаване на детското четене „Забавното лятно четене“, като резултатите в конкурса ще бъдат обявени на 13 септември по време на финала на кампанията за 2015г.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn