Красота, грация и нежност завладяха „Арена Асарел” по време на невероятния спектакъл „Светът на Златните момичета”

Красота, грация и нежност завладяха „Арена Асарел” по време на невероятния спектакъл „Светът на Златните момичета”, представен от националния отбор по художествена гимнастика пред панагюрската публика на 10 декември.

Капитанката на ансамбъла Симона Дянкова поведе “златните момичета” с реплика на знамето на Райна Княгиня, облечена в копие на нейната рокля. Залата беше във възторг и през цялото време аплодира гимнастичките. Прекрасна композиция на вечната възрожденска песен “Кой уши байрака” сложи начало на емоционалната вечер, посветена на панагюрци.

Актрисата Василка Сугарева припомни успехите на златните ни момичета в художествената гимнастика, завършвайки с думите: „Един за всички, всички за България!“


Приветствие към многобройната публика и националния отбор на България по художествена гимнастика отправи Димитър Цоцорков, син на покойния проф.д-р Лъчезар Цоцорков. „Златните момичета показват, че ние, българите, можем да правим всяко нещо на световно ниво. И когато имаме визия за нещата, правим чудеса. Такава визия имаше моя баща”, каза Димитър Цоцорков и подчерта:  „Ние, българите, можем да правим чудеса!”

Той подари на председателя на Българската федерация по художествена гимназия Илиана Раева реплика на един от деветте съда на Панагюрското златно съкровище- фиалата с пожелание да им носи късмет, да имат всички най-високи титли на Международния подиум и допълни: „Помнете, че зад всеки голям успех, зад всеки златен медал стоят усилията на златни хора. Ние българите го можем и ще продължаваме да го можем!”
„Във вашия град, в нашия град, ние се чувстваме у дома си. Много е специално Панагюрище за всеки българин!”, сподели с вълнение Илиана Раева. „Вашият баща ни помагаше. Вие продължавате тази традиция, надявам се това да продължи и в бъдеще. Щастлива съм и се гордея, че и тук, във вашия град, има спортен клуб по художествена гимнастика „Мери Денс“.  Дай, Боже, един ден и вие да се радвате на златно момиче от Панагюрище! Надявам се това да не е последната ни среща. Надявам се с всичко това, което усетихме и преживяхме в Панагюрище да бъде за нас късмет и с него да тръгнем за подготовката ни за Олимпийските игри в Токио през 2020г., и да се зарадваме с голям успех !”каза Илиана Раева.

От името на федерацията тя връчи на г-н Цоцорков плакет и благодари на семейството му за подкрепата.

В препълнената „Арена Асарел“ момичетата от ансамбъла и най-добрите ни индивидуални гимнастички – Боряна Калейн, Невяна Владинова и Катрин Тасева направиха страхотно шоу.

В спектакъла участваха и трима от най-известните тийн идоли в музиката – Искрата, Дивна и Дара Екимова.

Публиката дари с бурните си аплодисменти малките гимнастичките от панагюрския клуб „Мери Денс” и таекуондистите на СК”Один”. Демонстрация направи и боен клуб от Велико Търново.

Българската федерация по художествена гимнастика гостува заедно с националния отбор в града на Априлци по покана на организаторите от Фондация „Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков“ и „Тракийски хотелиери“ ООД, като интересът към събитието бе огромен. Още първите дни след обявяването на датата на спектакъла, голяма част от билетите бяха изкупени. Уникална възможност предостави Панагюрище на нашите златни медалистки по художествена гимнастика. Часове преди спектакъла те участваха в специална фотосесия с  Панагюрското златно съкровище по повод 70-годишнината от откриването му. Тази възможност бе със символично значение за Националния отбор по художествена гимнастика на България, който завоюва пълния брой квоти за участие в Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn