Креативна ваканция за децата от Центъра за настанявене от семеен тип организира Малтийският орден в България

Децата от Центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ в Панагюрище ще бъдат на петдневен лагер в резервата „Сребърна”, обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Пътуването от 31 август до 4 септември е по инициатива на Малтийския орден, а целта е децата да опознаят българската природа. В групата ще има и техни връстници от други центрове за настаняване от семеен тип. По време на престоя децата ще бъдат стимулирани да разгърнат творческия си потенциал, а след това техните творения ще намерят място в специална книжка, която ще бъде издадена на български и английски език.

За трета година посолството на Малтийския орден в България организира креативни ваканции за деца лишени от родителски грижи.

Суверенният военен хоспиталиерен орден на св. Йоан от Йерусалим, Родос и Малта е основан в Йерусалим преди 960 години. Той е суверенен субект на международното право и религиозен орден на католическата църква. Днес се поддържат двустранни дипломатически отношения с 104 държави. Статут на официалните представителства на Ордена на има в пет европейски страни. Осемнадесет са постоянните наблюдатели и официалните представителства към ООН, ЕС и многобройни международни организации.

Хуманитарната традиция на Ордена е с история, дълга повече от 900 години. Тя се реализира и обновява ежедневно в болници, медицински центрове и клиники в повече от 120 страни по света. Поддържа се мрежа от 12 500 члена, 80 000 постоянни доброволци, подпомагани от повече от 15 000 лекари и медицински сестри, които са посветени на грижата за бедните, болните, възрастните, хора с увреждания, бездомни, прокажени и всички онези, които страдат. В допълнение към това Орденът е свързан с подпомагането на жертвите на въоръжени конфликти и природните бедствия. За тази дейност отговаря корпуса за спешна помощ – Malteser international. Mисията за болнична помощ е една от основните дейностти на Ордена.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn