Кръводарителска кампания „В кръвта ти е да спасяваш животи!“ организира Ротаракт-Панагюрище на 14 и 15 март

„В кръвта ти е да спасяваш животи!“ е мотото на кръводарителската кампания, организирана от Ротаракт-Панагюрище, която ще се проведе на 14 и 15 март, от 09:00 до 12:30 часа, в ДКЦ – Панагюрище на 3 етаж.
Водени от изконния принцип на Ротари за безкористност в добрите дела, младите добротворци приканват хората да дарят не капка кръв, а извор на надежда за някой в нужда.

„Подкрепяна от много Ротаракт клубове през годините, тази кампания намира специално място сред нашите хуманитарните инициативи. Обединявайки силите на 21 клуба в 11 града от цяла България, вярваме, че ще докоснем повече човешки сърца!” , призовават от Ротаракт.

Кръводарителите ще получат бележка за два дни отпуск, подкрепителна закуска, подарък, и уникален код за достъп до системата за проверка на резултатите от направените изследвания за СПИН, хепатит В и С, сифилис и кръвна група.

Всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години, за когото лекар прецени, че кръводаряването не застрашава здравето му и дарената от него кръв е безопасна за болните, които се нуждаят от нея, може да дари кръв. Това става еднократно, като количеството е ограничено до 450 мл. Мъжете могат да даряват 5 пъти в една календарна година, а жените – 4 пъти, като интервалът между две дарявания трябва да бъде не по-малък от 8 седмици. Максималното месечно количество кръв, дарена под форма на малки количества от един кръводарител, не може да надвишава 160 мл. Вземането на малки количества кръв от един дарител може да се извършва до два пъти седмично.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn