Кулинарна изложба с пити, есенни дарове и традиционни ястия за село Попинци подредиха в читалище „Искра-1872”

По повод Международния ден на възрастните хора – 1 октомври, НЧ„Искра-1872” и пенсионерско женско дружество „Горана” подредиха кулинарна изложба с пити, есенни дарове и традиционни ястия за село Попинци, във фоайето на читалище „Искра-1872”, съобщиха от културната институция. „Прекрасен начин да предоставим възможност за признание и изява за най-добрите кулинари и домакини от дружеството, които не бяха малко”, сподели секретарят на читалището Донка Шопова.


Специален празничен поздрав към хората от третата възраст поднесоха учениците от трети клас на ОУ „Отец Паисий”, с класен ръководител г-жа Цветанка Каменска. Децата не пропуснаха да подарят на всички участници в изложбата стръкче здравец и послание за здраве и дълголетие, както и да опитат от вкусните пити.
За своя празник възрастните хора получиха поздравителен адрес от ръководството на Община Панагюрище и лично от заместник – кмет „Хуманитарни дейности“ г-жа Галина Матанова.
В този празничен ден поздрави поднасят и от името на Настоятелството на читалище „Искра-1872” към всички членове на пенсионерско женско дружество „Горана”, с председател Милка Караиванова, като им пожелават здраве, дълголетие и да бъдат все така добър пример за трудолюбие, честност и отговорност за младото поколение.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn