Културните събития в община Панагюрище през тази седмица

Събитията от културния календар на Община Панагюрище през тази седмица започват във вторник, 27 октомври с официалното откриване на изложбата „С пулса на твореца“. Събитието  ще се проведе в рамките на творческия проект „Изкуство с панагюрски дъх – творчество от общността за общността“. Изложбата ще бъде подредена в Исторически музей-Панагюрище от 17:30 часа.

На 28-ми октомври Исторически музей-Панагюрище ще открие обновената eкспозиция „Панагюрска златарска школа“. Събитието е с начален час 17:30.

Празничен концерт под насдлов „Не се гаси, туй що не гасне“ организира Народно читалище „Виделина-1865“-Панагюрище на 30 октомври. Участие в концерта ще вземат Смесеният хор при панагюрското читалище и Смесен хор при Певческо дружество „Ангел Букорещлиев“, град Пловдив. Входът е свободен, а събитието е с начален час 18:30.

Инициативата „Есенни дни на книгата“ организира Народно читалище „Искра-1872“ в село Попинци на 29 и 30 октомври.

Заключителните събития са по два проекта ще се проведат в последните два дни на този месец. На 30 октомври Център за личностно развитие и подкрепа организира хепънинг по проект „Осмисляне на свободното време с красива и чиста околна среда в ЦПЛР – Панагюрище“, който се реализира по Национална програма „Чиста околна среда“ на ПУДООС. Събитието е от 15 часа.

На 31 октомври Сдружение „На орището“ ще финализира с концерт проект „Знаещи, здрави, силни, творящи“, финансиран от Община Панагюрище по програмата МЛАДЕЖКИ ПРОЕКТИ 2020. Събитието ще се проведе от 12 часа в залата на сдружението в село Попинци.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn