Куп занимания по интереси ще забавляват и образоват децата от община Панагюрище

Много занимания по интереси в областта на изкуството, науката, спорта и туризма предлага Програмата за лятна работа за деца и ученици „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела”, разработена от Община Панагюрище. Широк е кръгът от институции и организации, които участват за реализиране на програмата. Инициативата се осъществява за четвърта поредна година, а Програмата е част от заложените цели в ресор „Хуманитарни дейности“. Организатори на планираните дейности са Община Панагюрище, Обединен детски комплекс, Градска библиотека „Стоян Дринов“ и читалищата в общинския център и населените места на общината. Партньори са Център за обществена подкрепа „Зора”, Дневен център за деца с увреждания „Дъга” и Градски исторически музей. В Програмата са включени занимания за децата и учениците в населените места на община Панагюрище в общинския летен лагер в село Панагюрски колонии и във всички читалищата на територията на община Панагюрище.
На 6 юли първите 50 деца заминават на Детски лагер в Панагюрски колонии. Общо четири смени и 200 деца ще посетят общинската база в периода 6 юли-27 август.

lager
Сред планираните занимания за деца са още фотоконкурси, ателиета по градинарство, готварство, природа и фотография, училище и работилница за родители, ателие по мода, стил и красота. Предвидени са още занимания по тенис на маса, училище по риболов, хипотерапия в конна база „Тракиец“. За децата от община Панагюрище ще бъдат организирани туристически излети, походи и пикници, детско парти, плувно лято, слушане на аудио книги и прожекция на любими детски филми. Замислени са и часове за запознаване с историческото минало на Панагюрище и населените места в общината, посещение на музеите и историческите места. Децата няма да скучая и в специалните клубове като този „От нищо-нещо“ и в ателието „Trash – art”, където ще правят изкуство от отпадъци. Предвидени са много игри навън, пикници, парад на хвърчилата и на домашните любимци, спортни прояви.
Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn