Куп звезди гостуват с комедията „Благородният испанец“ в Панагюрище на 5 март

Комедията на на ДКТ “ Иван Радоев “ – Плевен „Благородният испанец“ ще гостува в Панагюрище на 5 март (вторник), от 19.00 часа на сцената на Театър Дом-паметник .

Режисьор на постановката е Асен Блатечки. В ролите са актьорите Станимир Гъмов, Румен Угрински, Даниел Пеев, Петьо Петков- Шайбата, Цветомир Иванов, Стефан Рядков, Албена Павлова, Невена Бозукова, Жанина Стоилова и Мария Илиева.

Музиката за продукцията е на Константин Цеков – ФСБ, а специалният грим – на София Ракова. Сценографията е дело на Анелия Райкова, костюмите – на Лиляна Гергишанова.

Пиесата разказва за група английски туристи, заминали на екскурзия за Испания, където се натъкват на странна местна особа . Той е испанец и освен че танцува страстно фламенко и страстно може да мрази и да обича се оказва влюбен във вдовица. Тя обаче отблъсква всичките му по-напористи предложения и го заблуждава, че някой от групата туристи е неин съпруг. Объркването става пълно, когато испанецът отива при всеки един от англичаните със страстната молба за ръката на жена му. Ясно е, че под „съпруга” всеки разбира „собствената си“ и в един момент испанецът се оказва сред гора от ръце – и с мисълта, че се бори само за тази на истинската вдовица. Както се предполага, лудостта е пълна, а отвъд смеха е и сериозното разсъждение за семейството, човешките отношения, истината и лъжата
между двама души, които твърдят, че се обичат…

Билетите са с цена 20 лева и се продават в Театър Дом-паметник.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn