Курс за подготовка на бъдещи ловци организират от СЛРД „Глиган“

Сдружение ловно-рибарско дружество „Глиган”, гр. Панагюрище организира курс за подготовка на кандидати за придобиване право на лов през 2017 г. Заявленията ще могат да се подават от 5-ти до 27-ми януари 2017 г. в офиса на сдружението на ул. „Кръстьо Гешанов” № 3 /Повече информация желаещите да се запишат за участие в курса могат да получат от Иван Илиев, специалист по лова в дружеството, на тел.: 0879 545 942/.

Припомняме, че 108 от 109-те млади ловци, записали се в курса за подготовка на бъдещи ловци, който организира Ловно-рибарско дружество „Глиган“ — Панагюрище през 2016 година, го преминаха успешно. Тази година в национален мащаб кандидат – ловците бяха близо 4700, което е с около 300 човека повече от миналата година.

Изпитът за придобиване право на лов се състои от теоретична и практическа част. Теоретичният изпит включва три нива – тест, писмен и устен изпит, като за явяване на всяко следващо ниво трябва да бъде издържано предходното. Писменият изпит включва два въпроса от различни раздели на преподавания материал. Кандидатите, допуснати до устен изпит отговарят на уточняващи въпроси на комисията, които са свързани с развитите от тях писмени въпроси. Само издържалите теоретичната част имат право да се явят на практически изпит, който включва стрелба по силует на дивеч (заек) и стрелба по асфалтови панички. Издържалите успешно изпитите получават удостоверение за придобито право на лов по образец.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn