„Лайънс клуб“ и „Лео клуб“- Панагюрище се включиха активно в Световния ден на почистването

В Световния ден на почистването, 19 септември, членовете на „Лайънс клуб“ и „Лео клуб“- Панагюрище се включиха активно в националната инициатива „Да изчистим България“, съобщи президентът на благотворителната организация Мария Бензарова.

С общи усилия и много ентусиазъм малки и големи лъвчета заедно изчистиха градинката пред къща-музей „Тутева къща“. От клуба изказват специални благодарности за съдействието на ОП „Чистота“ за предоставения допълнителен контейнер.

В ситуацията на пандемия, през 2020 г. Инициативата „Да изчистим България“ не се фокусира върху поставянето на рекорди в рамките на една дата, а продължава да призовава добрия пример всеки ден. Тази есен кампанията „Да изчистим България заедно“ няма да проведе традиционното масово почистване на страната. В условията на извънредна ситуация, bTV Media Group ще продължи да отправя призива си към стотиците хиляди доброволци на инициативата за ежедневна грижа към средата, в която живеем, в съчетание с отговорност един към друг.

Призивът за отбелязване на 19 септември – Световния ден на почистването бе да се проведат малки индивидуални и семейни акции за почистване на градинките и любимите места за отдих, да се организират семейни пикници с нулев отпадък, доброволците да облагородят пространствата около домовете си и други.

Началото на Световния ден на почистването е поставено през 2008 г. в Естония. Това е едно от най-големите граждански движения на нашето време, обединяващо доброволци от 180 държави по света за по-чиста планета.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn