„Лайънс клуб” – Панагюрище дари четири компютъра на Общинска библиотека „Стоян Дринов”

В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Възкресение Христово, „Лайънс клуб” – Панагюрище направи поредния благороден жест, като дари четири компютъра на Общинска библиотека „Стоян Дринов”.  Два от тях ще са на разположение на най-малките посетители на книжния храм. В читалнята за деца те ще могат да посещават социалните мрежи, ще подготвят своите проекти и презентации , ще играят на специално подбрани за възрастта им и лицензирани компютърни игри. Третият компютър е в читалнята за възрастни. Той ще бъде в помощ при обучението на хората от третата възраст в първоначална компютърна грамотност. Хората с нарушено зрение ще го използват , за да слушат така наречените „говорящи книги”, също дар от „Лайънс клуб” – Панагюрище.  На него читателите ще могат да преглеждат електронните варианти на избрани от тях вестници и списания. Четвъртият е в заемната за възрастни. С негова помощ посетителите че могат да търсят желаната книга от богатия каталог на панагюрската библиотеката и тези в читалищата от общината, тъй като той е свързан с тях, както и в библиотечната мрежа в цялата страна. Намирайки книгата, на базата на книгообмена между книжните храмове, тя ще му бъде доставена.”За нас библиотекарите ще бъде много интересно да проследяваме как хората търсят и намират информацията в интернет пространството”, каза директорът на библиотеката Стефан Рапонджиев.

DSC02694

„Ние много добре възприемаме този начин на работа, и възможността компютрите да се използват от повече хора на различна възраст. За нас е важно техниката да се стопанисва добре, което убедени сме ще се случва в библиотеката”, каза президентът на „Лайънс клуб” – Панагюрище д- Николай Николов.

„Благодаря ви за това, което правите, водени от една обща кауза, развитието и прогреса на нашия прекрасен град”, каза директорът на Общинска библиотека „Стоян Дринов” Стефан Рапонджиев и подчерта:” Това е една огромна помощ за формирането на едно развито информационно общество. Вие като дарители по всяко едно време ще можете да следите чрез сайта на библиотеката процеса на работа с вашите компютри”.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn