„Лайънс клуб“-Панагюрище награди участниците в конкурса „Плакат на Мира”, четирима от тях ще продължат в националния кръг на надпреварата

За последните 33 години клубовете на Лайънс по целия свят гордо спонсорират Международния конкурс „Плакат за мир“. Годишно в него участват около 600 000 деца на възраст от 11 до 13 години от над 80 страни, включително и България .Този конкурс за изкуство за деца насърчава младите хора по света да изразят своите виждания за мира и доброто. Темата за 2020-2021 година е: „Постигаме Мир чрез Служба”. Лайънс напомнят на света, че чрез дейностите и службата си можем да даваме и получаваме толкова много – радост, добрина, надежда и МИР.


За поредна година „
Лайънс клуб“-Панагюрище участва в този международен конкурс. За тазгодишната надпревара постъпиха 21 рисунки на малки художници от ОУ“Двайсти април“, ОУ“Проф. Марин Дринов“ и СУ“Нешо Бончев“. Всички те получиха награди, подсигурени от панагюрския Лайънс клуб на специално организирана церемония на 12 ноември.

Подредена бе импровизирана изложба с рисунките на малките майстори на четката.

Президентът на благотворителната организация Мария Бензарова благодари на участниците за вложеното в творбите старание и оригиналност, на техните учители за проявената активност. Награди получиха и преподавателите на малките художници, мотивирали ги да се включат в надпреварата – Петя Караджова, Пепа Машева и Стефан Дошков.

На празничното събитие бяха приети осем нови члена на „Лео клуб“ при „Лайънс клуб“-Панагюрище.Така в организация вече членуват 19 млади, инициативни хора, съобщи с радост президентът Стела Дилова, като изрази надежда, че броят им ще продължи да се увеличава.

Творбите на участниците в надпреварата бяха оценени според критериите на конкурса. Четирима са финалистите, чиито рисунки ще бъдат изпратени за участие в националния кръг на международния конкурс. Това са: Антония Раленекова- ОУ“Двайсти април“, Красимир Шуманов- ОУ“Двайсти април“, Нелина Кършева-ОУ“Двайсти април“ и Ростислава Митковска- ОУ“Проф. Марин Дринов“.

Дистрикт Управителят на АЛК Дистрикт 130 – България ще връчи следните награди на победителите от националния конкурс:

Голяма награда – 300 лв., I награда – 250 лв., II награда – 200 лв., III награда –150 лв. Плакатите на националните финалисти ще бъдат популяризирани на националните Лайънс инициативи. Отличената с Голяма награда творба ще представлява страната в международното състезание.

Победителят в международния конкурс ще пътува и участва в Деня на Lions в Организацията на Обединените нации (20 март, New York, USA) за церемония по награждаване, на която ще получи гравиран плакет и парична награда 5 000 $.

Останалите 23-ма победители от международното състезание ще получат парична награда в размер на 500 $ и сертификат. Творбите на финалистите ще бъдат изложени на обществени места през цялата година.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn