„Лайънс клуб“-Панагюрище награди участниците в конкурса „Плакат на Мира”

За последните 34 години клубовете на Лайънс по целия свят гордо спонсорират Международния конкурс „Плакат на мира“. Годишно в него участват около 600 000 деца на възраст от 11 до 13 години от над 80 страни, включително и България .Този конкурс за изкуство за деца насърчава младите хора по света да изразят своите виждания за мира и доброто. Темата за 2021-2022 година беше:Всички сме свързани” (We Are All Connected). Докато преодоляваме новите предизвикателства, породени от безпрецедентна глобална пандемия, ние се радваме и ценим нещата, които ни поддържат свързани – един с друг, с нашите общности, всички заедно по света. Младите хора трябваше да си представят, изследват и визуално изразят тези връзки.

За поредна година „Лайънс клуб“-Панагюрище участва в този международен конкурс. За тазгодишната надпревара постъпиха 18 рисунки на малки художници от ОУ“Двайсти април“, ОУ“Проф. Марин Дринов“ и СУ“Нешо Бончев“. Пет от творбите бяха изпратени за участие в националния кръг на международния конкурс . Всички участници в творческата надпревара получиха награди, подсигурени от панагюрския Лайънс клуб на специално организирана церемония на 17 декември, при спазване на всички противоепидемични мерки.

Президентът на благотворителната организация Мария Бензарова благодари на участниците за вложеното в творбите старание и оригиналност, на техните учители за проявената активност.

Награди получиха и преподавателите на малките художници, мотивирали ги да се включат в надпреварата – Петя Караджова, Пепа Машева и Стефан Дошков.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn