„Лайънс клуб”- Панагюрище организира велопоход под надслов „Да победим диабета” /видео/

Във връзка с един от основните приоритети на Международното Лайънс движение и международните програми на Световната здравна организация за борба с диабета, „Лайънс клуб” – Панагюрище, организира своя станал вече традиционен велопоход в рамките на града под мотото „Да победим диабета”. Тази година инициативата на панагюрските лъвове беше подкрепена от Сдружение на предприемачите-Панагюрище и Ротари клуб-Панагюрище.

Около 100 велосипедисти на различна възраст, се събраха в днешния жарък 12 юни на сборния пункт при знака на Лайънс, на входа на града.

Шествието на две колела се отправи на обиколка по околовръстните улици на Панагюрище. Финалът бе край зала „Арена-Асарел“, където велосипедистите ги очакваше кетъринг, подсигурен от организаторите с минерална вода и пица, изработена от пълнозърнесто брашно.

Участниците във велопохода получиха и подаръци- дъждобран в топка с карабинер от Лайънс клуб и звънец за велосипед от панагюрските предприемачи.

Президентът на клуба д-р Николай Николов изказа благодарност към подкрепилите инициативата.Нашата цел е да презентираме профилактиката при борбата с диабета, а именно спорт, добра храна и хубави емоции“, каза д-р Николов.

Велопоходът се провежда за осма поредна година и се утвърди като едно от традиционните събития, организирани от панагюрските лъвове, включено в годишния план на местния „Лайънс клуб” .

Още снимки от събитието можете да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn