„Лайънс клуб”- Панагюрище организира велопоход под надслов „Да победим диабета”

Във връзка с един от основните приоритети на Международното Лайънс движение и международните програми на Световната здравна организация за борба с диабета, „Лайънс клуб” – Панагюрище и приятели организираха велопоход в рамките на града под мотото „Да победим диабета”.

Около 40 велосипедисти на различна възраст се събраха днес на сборния пункт при знака на Лайънс, на входа на града.

Всички те получиха специално изработените за мероприятието жълти тениски с логото на благотворителната организация и мотото на спортното събитие. Шествието на две колела се отправи на обиколка по околовръстните улици на Панагюрище. Финалът бе на площад „20 април”.

В подножието на мемориалния комплекс „Априлци”, велосипедистите ги очакваше кетъринг, подсигурен от „Лайънс клуб” – Панагюрище с минерална вода, плодове , зеленчуци и здравословна храна, каквато трябва да консумират диабетиците, и полезна за всички хора.

Президентът на клуба Веселин Дундаров изказа благодарност към подкрепилите инициативата.” Двигателната активност и правилното хранене са от изключителна важност за здравето на хората. Затова организирахме този велопоход, за да покажем, че колкото повече се движим, толкова по-добре за нашето здраве. Също така, колкото по-правилно се храним, толкова тялото ни е по-здраво и съответно не е разположено към диабет”, каза Дундаров.

Велопоходът се провежда за втора поредна година, а панагюрските лъвове са категорични, че това ще се превърне в традиция.

„Ние от „Лайънс клуб” и нашите приятели не само хора, които да помагаме, да правим превантивни мероприятия против болестите, ние преди всичко сме патриоти и го защитаваме ежечасно и ежеминутно, защото, за да си панагюрец, това не е даденост, това е звание, и вие трябва да го защитавате”, сподели с присъстващите  Георги Станчев. В този ред на мисли той разказа, че по повод навършващите се тази година 1300 години от победата над арабите пред Константинопол от българските войски водени от  Кан Тервел, Сдружение „Пазители на българщината” е издало книжка разказваща за живота и делата на Кан Тервел. Всеки от присъстващите получи екземпляр от нея.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn