„Лайънс клуб”- Панагюрище организира велопоход под надслов „Да победим диабета”

Във връзка с един от основните приоритети на Международното Лайънс движение и международните програми на Световната здравна организация за борба с диабета, „Лайънс клуб” – Панагюрище и приятели организираха велопоход в рамките на града под мотото „Да победим диабета”.

Около 40 велосипедисти на различна възраст се събраха на 14 май на сборния пункт при знака на Лайънс, на входа на града. Всички те получиха специално изработените за мероприятието жълти тениски с логото на благотворителната организация и мотото на спортното събитие.

Шествието на две колела се отправи на обиколка по околовръстните улици на Панагюрище. Финалът бе на площад „20 април”, 30 минути по-късно.

В подножието на мемориалния комплекс „Априлци”, велосипедистите ги очакваше кетъринг, подсигурен от „Лайънс клуб” – Панагюрище с минерална вода, плодове , ядки и здравословна храна, каквато трябва да консумират диабетиците, и полезна за всички хора.

Вицепрезидентът на клуба Нено Иванов изказа благодарност към подкрепилите инициативата. „Идеята на велопохода е спортът да влезе във вашия живот малко по-редовно и в същото време е една превенция за болестта диабет, която става все по-масова и все по-млада”, каза Иванов.

Световната здравна организация дефинира диабета като едно от най-тежките социално значими заболявания.

Захарният диабет може да бъде победен чрез:

– активен двигателен режим

– рационално хранене

– системен контрол на кръвната захар.

Велопоходът се провежда за трета поредна година, а панагюрските лъвове са категорични, че това ще се превърне в традиция.

Още снимки от събитието можете да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn