Лайънс клуб – Панагюрище отбеляза с дарение Международния ден на белия бастун

По повод Международен ден на белия бастун, който се отбелязва на 15 октомври, „Лайънс клуб“ – Панагюрище дари на местната организация на хора със зрителни проблеми бели бастуни, специални лупи за четене и говорещи апарати за измерване на кръвно налягане.

P1260259

Подаръците връчи президентът на клуба инж. Веселин Дундаров на председателя на организацията Мария Муховска.

P1260273

Припомняме, че миналата година панагюрските лъвове отново направиха дарение на местната организация на хора със зрителни проблеми по повод празника – бели бастуни и 9 броя компютърни конфигурации, със специален софтуер за незрящи. В благодарение на благородния жест на панагюрските лъвове през 2012 година незрящите от община Панагюрище имаха възможността да бъдат обучени да работят с компютър , като за целта от „Лайънс клуб” Панагюрище закупиха специален софтуер, който беше инсталиран на компютрите в Общинска библиотека „Стоян Дринов”.

Тази година, в навечерието на един от най-светлите християнски празници – Възкресение Христово, „Лайънс клуб” – Панагюрище направи поредния благороден жест, като дари четири компютъра на Общинска библиотека „Стоян Дринов”. Единият от тях е в читалнята за възрастни. Хората с нарушено зрение го използват , за да слушат така наречените „говорещи книги”, също дар от „Лайънс клуб” – Панагюрище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn