Лайънс клуб-Панагюрище отбеляза 10-годишен юбилей. Връчен бе новоучреденият Почетен знак „Ангелски криле“

Със стилно тържество на 7-ми юни, в ресторанта на зала „Арена Асарел”, Лайънс клуб-Панагюрище отбеляза своя 10-годишен юбилей. Сред почетните гости на празничната вечер бяха Веселин Георгиев, дистрикт управител, Марин Филин и Момчил Корназов, паст дистрикт управители, Велик Атанасов, председател на регионалния Съюз на слепите, Пловдив, Стефан Данчев, директор на Центъра за рехабилитация на слепите, Мария Муховска, председател на Съюза на слепите в Панагюрище, Зоя Минкова, председател на Съюза на диабетиците в общината.

Много гости и приятели споделиха празника, почетни награди и грамоти получиха основателите, членовете с 10-годишен опит в организацията, гости от града и от приятелски клубове, както и представители на Дистрикт 130.

„Равносметката, която правим днес, ни кара да се гордеем с всичко онова, което сме направили, и да се стремим още повече към извършването на добри дела”, каза Лиляна Карацонева, президент на Лайънс клуб Панагюрище, която в края на тържествената вечер предаде поста на новия президент Нено Иванов.

В памет на д-р Дора Шишкова и инж. Тодор Стоицев, Лайънс клуб-Панагюрище учреди почетен знак „Ангелски криле“. „Всеки ангел се ражда с едно крило, и когато се съберат двама, могат да полетят”, каза д-р Катя Симеонова и припомни думите на д-р Шишкова :„Не спирай потока към себе си и затова не спирай да даваш!“ Човек винаги, и в най-трудните си мигове трябва да се надява на чудо с ангелски криле, допълни д-р Симеонова.

Наградата носи посланието „Предай нататък!“. Тя е сребърно украшение и парична сума от 200 лв., и за пръв път беше връчена на госпожа Мария Муховска за цялостната й дейност като председател на клуба на слепите в общината. Муховска веднага предаде сумата на Георги Крушевски, който тази есен ще бъде първокласник. Панагюрските лъвове се грижат за него от съвсем ранна възраст, за да преодолее зрителните си проблеми. С присъщата си емоционалност малкият Георги им благодари със стихотворение.

Честването на юбилея нямаше благотворителна цел, но клубът получи дарения, които веднага намериха своята кауза – специални очила за Георги Крушевски. Те ще бъдат изработени за него в Германия. Семейството вече получи тези средства в размер на 1500 лв.

Членовете на клуба изразяват своята благодарност на своите дарители: отец Борис Манов, Ротари клуб, Мария Муховска,  Пенка Карбанова, Стефан Дичев,  Валентин Влайков, Пенчо Йонков, Марин Филин.

Мотото на Лайънс клуб е „Ние служим”, и панагюрските лъвове го правят вече 10 години. Доказа го и филмът, посветен на годишнината, създаден от Снежина Машева по текстове на Петя Сеферинкина, който гостите на тържествената вечер видяха. В него бяха намерили място всички дейности, благородни инициативи, подкрепа на различни хора в нужда.

Нека Лайънс клуб – Панагюрище продължава да помага на хората и да прави света по-справедлив и по-добър!

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn