Латвия спечели Световното първенство по фойерверки

Отборът на Латвия, чието впечатляващо фойерверк шоу беше представено тази вечер, спечели седмото издание на Световното първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище`2019.

Втори се нареди отборът на Крим , който представи своето зрелищно пиромузикално шоу на откриването на първенството, а трети се класира  миналогодишният победител – отборът на Норвегия, който сътвори красива огнена феерия във втория ден на първенството.

 

Задачата на журито в трите състезателни дни бе да оценява отборите по предварително зададени критерии – оценка на музиката, разнообразие на тематичните картини (фантазия), структуриране на картините с фойерверки (драматургия), синхронизиране на картините с фойерверки и хореография на фойерверките (формиране). Оценяването е по точкова система.

В заключителния ден на първенството, което стана притегателен център за много туристи, отново имаше богата концертната програма.

Първа на сцената излезе младият талант, откритието на X Factor- Йоанна Димитрова, а след нея поп певицата Михаела Маринова, добила популярност по време на участието си в третия сезон на X Factor, победителка в 5-ия сезон на друг риалити формат – „Като две капки вода“.

След представянето на фойерверк шоуто на отбора на Латвия и официалното награждаване на победителя вечерта продължи с музиката на група рок група „SEVI“.

Още снимки от събитието можете да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn