Легендата за лековитите извори на село Баня оживява на Еньовден

На  24 юни, в местността Манастирчето, край село       Баня ще се проведе превърналият се в традиция „Празник на минералната вода, здравето и дълголетието”.

banq voda2

Еньовден ще бъде представен с много, песни , танци , базар на  билки, билков мед от Средногорието , в съчетание с конкурс за най-красиво аранжиран букет / икебана / от еньовски билки  – „ Багри  от цветя и билки ”, ще се проведе и конкурс  за детска рисунка „ Билки и традиции”, съобщи секретарят на НЧ „ Пробуда -1872” Радка Мутева.

banq voda1

Празникът ще бъде открит официално в 11:00 часа с приветствия от гостите на събитието.След това ще бъде представена спектакловата  постановка „Вълшебните извори ”, пресъздаваща легендата за извирането на лековитите минерални води на село Баня. В празничната програма ще вземат участие самодейци  от местното НЧ „ Пробуда -1872” и  гости .

За доброто настроение на всички ще се погрижи Фолклорен  Ансамбъл  „ Огнените” с. Бусманци, с ръководители Петя Григорова и Орлин Иванов.

„Елате  в  с. Баня да се повеселим и заедно да опитаме от магията на лековитата вода  и древните легенди”, призовават организаторите на празника.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn