Лекоатлетът Иван Иванов е тазгодишният носител на наградата “Дух и сила”

На 24-ти октомври, на стадион „Орчо войвода“, беше връчена за четвърта година наградата “Дух и сила”, в памет на Кръстьо Тютюнджиев -младши, на изявен спортист от община Панагюрище.

Наградата е посветена и на Борислава и Кръстьо Тютюнджиеви– учители, спортисти, граждани на град Панагюрище, с безспорни заслуги за развитието на спорта в града. На церемонията присъстваха семейството и приятелите на Кръстьо, както и много спортисти.

В началото на събитието водещата Ваня Костадинова припомни спортните постижения на Кръстьо Тютюнджиев –младши, като подчерта: „Страстта към спорта в семейство Тютюнджиеви е наследствена и заслужава да бъде предавана на всички млади спортисти в нашия град”.

В определения срок бяха подадени десет комплекта документи на кандидати за присъждане на наградата “Дух и сила”. Това бяха младите надежди на българския спорт от община Панагюрище: Гинка Юрукова- шахмат, Иван Иванов – лека атлетика и футбол, Ивон Димитрова – лека атлетика, Лука Ралчев- лека атлетика , Мариела Стоилова-лека атлетика, Николета Карабойчева- лека атлетика, Ралица Караколева- лека атлетика, Силвана Байчева- текуон-до, Таня Узунова-лека атлетика., Теодора Тропчева-лека атлетика.

Георги Тютюнджиев – член на Инициативния комитет обяви носителят на наградата „Дух и Сила” за 2020 година. Призът бе присъден на лекоатлета Иван Иванов, а наградата беше връчена от Кръстьо Тютюнджиев – старши.

За нас е изключително емоционален момент не само връчването на наградата, а и връчването на книгата „Отвъд волята. Смисълът да продължиш“, защото авторката Инес Субашка, издала до сега шест книги, е много близка приятелка и съмишленик на Кръстьо Тютюнджиев- младши“каза Ваня Костадинова и допълни: „Тя посвети книгата на него и споделя:“Едно от най-важните неща в тази книга е посвещението. Одавна исках да посветя книга на Кръстьо, но никоя от предишните ми книги не беше достатъчна. Чаках да напиша книга, която да е олицетворение на него. „Отвъд волята. Смисълът да продължиш“ е точно такава! Той ще е част от всичко, което постигам, и всичко свързано с IFS“.

Животът на Кръстьо Тютюнджиев- младши беше изпълнен с много приятели, близки и далечни, но искрени. И тази година извън регламента на наградата част от приятелите му пожелаха да се включат със свои награди. Те направиха своя класация и отличиха трима спортисти – Иван Иванов, Силвана Байчева и Гинка Юрукова. От името на приятелите наградите връчи Недялко Шопов и пожела на всички участници в надпреварата да продължават напред, да се борят, има защо.

Поощрителни награди получиха всички спортисти, кандидатствали за наградата „Дух и сила”, връчени от трикратния носител на приза таекуондистът Илчо Машев.

Зад успехите на всеки спортист стоят усилията на неговите треньори, ето защо символични подаръци и книгата на Инес Субашка „Отвъд волята. Смисълът да продължиш“ получиха и треньорите на младите спортисти – Катя Кроснарова, Христо Костурков и Желязко Гагов, връчени от Борислава Тютюнджиева, бивш национален състезател по лека атлетика, треньор по спортна и художествена гимнастика, дългогодишен учител по физическо възпитание.

Водещата на церемонията Ваня Костадинова благодари на дарителите, пожелали да окажат помощ на младите спортисти – Радослав Рангелов, Катя Янакиева, сем. Снежина и Божидар Машеви, Събина Белчева, Недялко Шопов, Панталей Проданов, Кристина Димитрова,, Инес Субашка, Поля Пачеръзова, Преслав Луканов и Лука Галчев, на Николай Немигенчев- рекламна агенция „Раум” и на домакина на събитието Нено Наплатанов , управител на стадион „Орчо войвода“ за предоставената възможност, наградата да бъде връчена в тази обстановка, заредена със силата и духа на спорта в Панагюрище.

Млади момчета и момичета, вярвайте в силите си и в доброто лице на хората около вас. Помнете, че духът в спорта се гради от треньора, а силата от вас. И нека това, което ни остави Кръстьо да ви вдъхне сили и увереност за нови победи“, каза още Ваня Костадинова, като завърши с думите на Кръстьо:

Не е задължително да успееш от първия път, просто постоянствай и успехът ще те настигне!”

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“. Очаквайте разширен репортаж по телевизионно студио „Оборище прим“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn