Лекоатлетът Иван Иванов завоюва сребърен медал в Националния шампионат по многобой

В двудневна надпревара на националния стадион“Васил Левски“, на 5 юли приключиха състезанията по многобой за юноши и девойки -18 години , мъже и жени. Състезателите на КЛА „Оборище“ за пореден път се представиха на ниво.

Най-добре при девойките , където конкуренцията беше 14 атлетки се представи -Теодора Тропчева, класирала се на 5 място в седмобоя, а при юношите Момчил Поптолев. Достойно се представиха и Николета Карабойчева, Мариела Стоилова, Ивон Гърбешкова, Лука Ралчев, Карлос Димитров.

При мъже-десетобой, в надпреварата се включи и рекордьорът при юношите -мл.възраст, Иван Иванов. При непрекъснато сменяне на позицията на класиране след всяка дисциплина, развръзката дойде в последната дисциплина, където с класното си бягане и личен резултат на 1500 метра -4,12,00, Иван не остави никакъв шанс на другия панагюрец Даниел Немски, който е студент в НСА и се състезава за Класа-София, като завоюва сребърния медал след лидера в последните 2 години в тази дисциплина при мъжете-Васил Власов-Класа,София. Така на почетната стълбичка се качиха-Васил Власов-златен медалист и шампион за 2020 г-мъже, Иван Иванов , сребърен медалист и вицешампионска титла и Даниел Немски-бронзов медалист, а Георги Огорялков завърши 6 . Състезанието започнаха 11 десетобойци.

УС на КЛА“Оборище“ сърдечно благодари на състезателите за доброто представяне ,както и на г-жа Веска Барова и Иван Раков за транспорта на отбора. Тази седмица предстоят стартовете за 16 годишни-индивидуално.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn