Лекоатлетът Иван Иванов с първо място в Ротари маратона за Деня на независимостта

Традиционният Ротари- маратон се проведе днес за 15 поредна година в района на язовир Батак в област Пазарджик. Организатори на спортното събитие, посветено на Националния празник 22 септември – обявяването на независимостта на България, са Ротари клубовете в Пазарджик, Велинград и Панагюрище. В надпреварата се включиха 58 състезатели от цялата страна, сред тях състезатели на КЛА“Оборище“-Панагюрище. Маратонците премериха сили в две дистанции – 21 км. и 10 км. Най-младият участник в състезанието бе на 11 години, а най-възрастният на 72.
Областният управител Стефан Мирев, който също е ротарианец връчи плакети и медали на победителите в двете дисциплини.


На първо място в 10 км. дистанция при мъжете се класира лекоатлетът от КЛА“Оборище“ Иван Иванов, преминал трасето за 36 мин. Втори се класира Тихомир Асенов с 46 мин, а трети Карлос Димитров с 47 мин.

В същата категория при жените, победител е Деляна Тодорова с време 56 минути. Втора Кристина Денина 1ч 02 мин., трета Ивон Гърбешкова 1ч08 мин.

В по – дългата дистанция от 21 км., победител при мъжете е Ангел Ангелов с време 1ч. 22 м.

Втори стана Любомир Германов-1ч.29 мин., а трети се класира Никита Бузокин -1ч.30 мин.

При жените в същата категория първото място зае за Дима Ганчева, преминала трасето с време 2 ч. 10 м. Втора се класира Ралица Стоева, а трета бе Радина Станева.

Всички участници в състезанието получиха грамоти от президента на Ротари клуб Пазарджик Александър Чалъков. Организаторите благодариха специално на кмета на община Ракитово за подкрепата и домакинството. Основното на Ротари маратон не е дистанцията, а обиколката на язовир Батак. За организаторите са важни духът на съпричастност и любов към природата.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn