Лекоатлетът Момчил Поптолев е носител на наградата “Дух и сила” за 2023 г. /видео/

На 22 октомври, пред зала „Арена Асарел“ за седма поредна година бе връчена наградата „Дух и сила“ в памет на Кръстьо Тютюнджиев -младши, на изявен спортист от община Панагюрище. Наградата е посветена и на Борислава и Кръстьо Тютюнджиеви– учители, спортисти, граждани на град Панагюрище, с безспорни заслуги за развитието на спорта в града. С вълнение учителите Тютюнджиеви следят развитието на някои спортисти, вълнуват се от резултатите и залагат надежди за спортното им развитие. Техният обигран треньорски нюх предрече успехите на Илчо Машев, макар и в спорт по-различен от любимата им леката атлетика. Категорични бяха и в мнението си за успешно спортно бъдеще на Иван Иванов и за развитието на личните му качества, като залог за триумф.

На церемонията присъстваха много спортисти, семейството и приятели на Кръстьо, който ни напусна твърде рано, а много хора му предричаха успешно и щастливо бъдеще.

Наградата „Дух и сила“ в памет на Кръстьо Тютюнджиев– младши за 2023 г. получи лекоатлетът Момчил Поптолев, състезател от КЛА „Оборище“. Поптолев беше удостоен с приза и през 2022 година. Наградата връчи Кръстьо Тютюнджиев. Отличителните постижения на наградения са:

– Национален рекорд по седмобой за юноши и девойки в зала под 18 год. с 4463т..

– Национален шампионат за юноши и девойки на открито под 18 год. – десетобой – 1 място с трети най-добър резултат за всички времена.

В определения срок бяха подадени десет комплекта документи на кандидати за присъждане на наградата “Дух и сила”. Това бяха младите надежди на българския спорт от община Панагюрище:

1.Апостол Каишев – СК „Бойни спортове“;

2. Веселин Гарчев – СКЛА „Оборище“ – Панагюрище;

3. Лука Ралчев – СКЛА „Оборище“ – Панагюрище;

4. Марин Раленеков – СКЛА „Оборище“ – Панагюрище;

5. Момчил Поптолев – СКЛА „Оборище“ – Панагюрище;

6. Петър Костурков – СК по Таекуон-до Один, гр. Панагюрище;

7. Силвана Байкова – СК по Таекуон-до Один, гр. Панагюрище и СК по Кик Бокс „Оптикс“;

8. Симеон Бобеков – СКП „Каменград“ Панагюрище и национален състезател по триатлон;

9. Стилян Марински – СКЛА „Оборище“ – Панагюрище;

10. Таня Узунова – СКЛА „Оборище“ – Панагюрище.

Инициативният комитет определи допълнителни поощрителни награди под формата на ваучери за спортни стоки за следните спортисти:

1. Момчил Поптолев

2. Силвана Байкова

3. Симеон Бобеков

Наградите бяха връчени от Велко Николов, един от успешните спортисти на треньора Кръстьо Тютюнджиев.

Като израз на уважение към положения труд на Катя Кроснарова, треньор на носителя на наградата „Дух и Сила“, тя също получи такъв ваучер. „Млади спортисти, нека духът и силата ви водят и никога не забравяйте къде са корените ви, защото дърво без корен няма, а Панагюрище е едно прекрасно спортно селище!“, пожела Кроснарова.

От самото начало на връчване на наградата „Дух и Сила“, приятелите на Кръстьо настояват да се включат със собствени поощрителни награди, като израз на признание и уважение към живота и личността на своя приятел. От тяхно име Панталей Проданов отправи поздрав към отличените и връчи наградите.

Всеки един от младите спортисти получи предметна награда от семейството на Кръстьо Тютюнджиев, организатори на вълнуващото събитие.

Водещата на церемонията Ваня Костадинова благодари на дарителите, пожелали да окажат помощ на младите спортисти.

„Пожелаваме на всички спортисти дръзки мечти и високи цели. Нека вашият дух е неспокоен и търсещ, преследващ с постоянство и ангажираност успеха. Бъдете обучавани, подкрепяни и мотивирани от вашите треньори. На тях, пожелаваме да насочват духът и силата ви към постигане не само на високи спортни постижения, но и към изграждане на личности със здрава ценностна система и морал“, каза още Ваня Костадинова.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център Оборище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn