Летният лагер в село Панагюрски колонии отвори врати

С тържествен ритуал по издигане на националното знаме на Република България днес официално стартира първата смяна в летния лагер в село Панагюрски колонии.

Заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова приветства с „Добре дошли“ лагеруващите и им пожела незабравими дни, нови приятелства и вълнуваща, нетрадиционна и весела ваканция. А наред със забавленията да обогатят познанията си за природата и за християнските ценности и добродетели.

Първата лагерна смяна ще премине под мотото „Лятна магия сред красотата на българската природа”. В продължение на десет дни петдесет и девет деца ще се забавляват сред природата. Началник на първата лагерна смяна е г-жа Невенка Врагова – Гоешкова.

Програмата на първа лагерна смяна включва дейности, насочени към усъвършенстване на двигателната култура на децата и учениците, опознаването и опазването на природата, умение за общуване и взаимно уважение. Специално място ще имат заниманията на тема „Християнска вяра – същност и ценности”. В тях се включват лагерниците, чиито родители предварително са заявили съгласие.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn