Летни и приятни занимания за децата от „Дъга“

Стартираха изнесените занимания за децата от ДЦДВХУ „Дъга“, съобщават от Община Панагюрище. Тази година те ще преминат под мотото „Слънце, въздух и вода“.

Днес децата са на посещение на конна база „Тракиец“ в село Житница. Посещението включва плуване и яздене на кон и е част от хипотерапията, която се провежда веднъж месечно.
От 29 август до 2 септември 2016 година, за втора поредна година децата от ДЦДВХУ „Дъга“ ще лагеруват на летен лагер в село Панагюрски колонии.
Изнесените занимания сред природата ще протичат организирано по предварително разработена програма от екипа на центъра. Децата ще имат възможността да направят преходи сред природата, по време на които ще разпознават „От къде идват звуците в гората?“, да се адаптират сред природата чрез играта „Познай посоката по мъх и чрез компас“, да събират природни материали, с които да апликират и моделират, да рисуват с бои, да опознаят „Бабините приказки и игри“, да играят и спортуват, зареждайки се с много положителна енергия и емоции.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn