Литературен салон „Пролетни вдъхновения”

Една вечер, посветена на хората, които носят в сърцето си искрата на творчеството, на изкушените, на посегналите към пламъка ,организира Литературният салон към НЧ „Виделина-1865“ на 28 март.

Водещ на събитието бе Соня Гарчева, а идеята на Литературния салон беше, наред с вече познати и известни автори, да се представят и такива, които до сега не са имали поле за изява. Първа се престраши  Мария Юрукова , която прочете свои стихове, посветени на България, на майчината обич, на пролетта, и на нейната обичана свекърва, дългогодишната библиотекарка Тинка Юрукова.Хумористичните писания на Стоян Бътовски донесоха на публиката много приятни емоции. Свои стихове споделиха още Стефан Илков и Павлинка Тушлекова.

„Поезията не е обикновено вълнение. Тя е рима и ритъм, тя е цяла наука”, припомни  поетесата Дидка Гемеджиева и поздрави всички за прекрасното творчество . По повод отминалия Ден на театъра,  директорът на Общинска библиотека „Стоян Дринов” и  актьор в самодейния театрален състав при читалището Стефан Рапонджиев представи монолог от постановката „Големанов“ на Ст.Л.Костов.

Гост на литературната вечер беше  Стоян Раулов – журналист, редактор , сценарист, и администратор на сайта за културата в Панагюрище „Чат Пат“.Той прикани творците да не се срамуват да изпращат своите творби – есета, стихотворения, детски творби. „Няма значение тематиката, има си време за всичко”, каза Радулов и подчерта  „имаме глад за ново творчество“.

DSC08413 DSC08414

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn