9 лица от община Панагюрище са новорегистрираните с COVID-19 през изминалото денонощие

РЗИ Пазарджик информира за 54 положителни проби за COVID-19 от област Пазарджик.  Три лица от други области ще прекарат карантината си в област Пазарджик, с тях общият брой става 57. Сред новорегистрираните са санитар и медицинска сестра от „МБАЛ-Пазарджик“ и медицинска сестра от МБАЛ „Уни Хоспитал“. От новозаразените хоспитализирани са 9 лица: в „СБАЛПФЗ-Пазарджик“ – 3, МБАЛ „Проф. Д. Ранев“ – 2, в МБАЛ „Света Каридад“ – 2 и в УМБАЛ „Каспела“ – 2.

Жени – 30, на възраст от 33 до 80 години; от град Пазарджик – 13, от село Юнаците – 1, от село Братаница – 1, от село Мало Конаре – 1, от село Ляхово – 1, от село Паталеница – 1, от село Хаджиево – 1; от град Пещера – 3; от град Панагюрище – 5; от град Велинград – 1; от село Габровица – 1; от село Лесичово – 1.

Мъже – 24, на възраст от 28 до 84 години; от град Пазарджик – 10, от село Хаджиево – 1, от село Драгор – 1; от град Пещера – 3; от град Панагюрище – 4; от село Драгиново – 1; от град Септември – 1, от село Варвара – 1; от село Динката – 1; от село Сестримо – 1.

Починали:

  • Мъж на 51 години от село Братаница, хоспитализиран в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив с придружаващо сърдечно заболяване.
  • Мъж на 59 години от село Пищигово, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“ с придружаващо сърдечно заболяване.
  • Мъж на 51 години от град Пазарджик, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“ с придружаващи захарен диабет и хронично бъбречно заболяване.
  • Мъж на 80 години от село Ветрен дол, хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“ с придружаващо сърдечно заболяване.
  • Мъж на 69 години от град Велинград, хоспитализиран в „МБАЛ-Велинград“ с придружаващо сърдечно заболяване.
  • Жена на 70 години от село Ивайло, хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“ с придружаващи сърдечно заболяване и онкологично заболяване.

Oborishte.bg

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn