Логопед – незаетата от година и половина длъжност в Дневния център за деца с увреждания „Дъга“

От месец февруари миналата година Дневният център за деца с увреждания „Дъга” в Панагюрище търси да назначи специалист логопед. Година и половина по-късно позицията все още е незаета, а необходимостта от логопед продължава да е голяма. В момента работата му е поела по съвместителство директорът на Центъра Лилия Петришка, която е специалист логопед.

Лилия Петришка

Според Петришка причината да липсват кандидати за позицията се крие в това, че в Панагюрище няма достатъчно такива специалисти.
Свободното работно място беше обявено не само в Дирекция „Бюро по труда”-Панагюрище, но и в „Бюро по труда”-Пазарджик. Заедно с позицията за логопед бяха заявени и свободни работни места за психолог, социален работник и педагог, които впоследствие се запълниха, остана незаета само длъжността логопед.

„Надяваме се за в бъдеще и тя да бъде заета. Специалността логопед крие доста сериозна специфика – в самата работа и нейното изпълнение. Нашите изисквания към специалиста, който ще поеме длъжността в Центъра, е той да бъде квалифициран логопед, със завършено висше образование – бакалавър или магистър, специалност „Логопедия“. Желателно е този човек да има макар и минимален опит с деца с увреждания, тъй като нашите деца изискват много повече грижи”, споделя Лилия Петришка

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn