Лушка Кокотанекова и Златомир Радев със златни медали от планинското бягане в Смилян

Две първи места завоюваха състезателите на КЛА „Борис Мулешков“ на третото издание на национално състезание по планинско бягане „Смилянски фасул”, провело се на 28 ноември в смолянското село Смилян.

Лушка Кокотанекова бе най-бърза при девойките младша възраст, а Златомир Радев спечели надпреварата при юноши старша възраст. При мъжете ветеранът-лекоатлет Павел Ширилинков зае пето място. Трасето в Смилян вече е утвърдено и отговаря на всички изисквания, залегнали в правилниците за провеждането на състезания по планинско бягане. Традиционно там се събират най-добрите български планински бегачи, които през годината са носили отличия за България от международни състезания.  Следващата година България ще бъде домакин на световно първенство по планинско бягане, което неофициално е олимпийско за мъже и жени, което ще се проведе в Сапарева баня, каза председателят на Комисията по планинско бягане към Българската федерация по лека атлетика Димитър Кисьов.
Със състезанието по планинско бягане в Смилян приключи състезателната 2015-та година за лекоатлетите от  „Борис Мулешков”, които започват подготовка за зимните стартове. В началото на януари ще бъдат на лагер в Хисаря, каза треньорът Дончо Калпаков.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn