Любен Каменов е спортист №1 на Панагюрище за 2015-а. ФК „Оборище“ е отбор на годината

Държавният шампион в планинското изкачване за 2015 година – пилотът Любен Каменов, е спортист номер 1 на Панагюрище. Това стана ясно по време на днешното заседание на комисията по образование, култура, младежки дейности и спорт при Общински съвет-Панагюрище, на което бяха обобщени резултатите от гласуването. Право на глас имаха Асоциацията на спортните клубове-гр. Панагюрище, членовете на образователната комисия, ресорният зам.-кмет Галина Матанова и панагюрските медии.

Йоана Пишмишева

Йоана Пишмишева

Георги Нетов

Георги Нетов

Спортист номер 2 е Йоана Пишмишева, бронзовата медалистка от Европейското първенство по самбо и шампион на България.Призовото трето място е за нападателя на ФК „Оборище“ Георги Нетов, оказал съществен принос за влизането на панагюрския отбор в „Б“ група и отбелязал първия гол в професионалния футбол за отбора.

В Топ 10 на спортната класация  място намериха още:

– Спортист номер 4 – хандбалистката Йорданка Тодорова /ХК „Панагюрище“/;

– Спортист номер 5 – лекоатлетката Лушка Кокотанекова /КЛА „Борис Мулешков“/;

– Спортист номер 6 – състезателката по тенис на маса Кристина Иванова /СКТМ „Асарел-Медет“/;

– Спортист номер 7 – състезателката  по тенис на маса Десислава Ботева /СК „Панагюрище“/;

– Спортист номер 8 – таекуондистът Илко Машев /СК „Один“/;

– Спортист номер 9 – атлетът Даниел Немски /КЛА „Оборище“/;

– Спортист номер 10 – джудистът Никола Петкански /СК „Бойни спортове“/.

Танчо Калпаков

Танчо Калпаков

Единодушно за „Отбор на годината“ бе избран ФК „Оборище“, а треньор на 2015 година стана старши треньорът на ФК „Оборище“ Танчо Калпаков. Носител на „Спортен икар“ е европейският вицешампион по самбо при юношите Иван Хърков.

Официалната церемония „Спортист на годината 2015“ ще се състои на 15 януари 2016 година. Освен спортистите, които намериха място в  Топ 10, отличия ще получат редица панагюрски спортисти с високи постижения през годината, спортисти ветерани и такива, прославящи името на Панагюрище.

Подробности за постиженията на спортистите, които намериха място в спортната десетка, четете в новия брой на вестник „Оборище“ в сряда.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn