Любен Каменов триумфира с трета поредна шампионска титла

Трета поредна шампионска титла извоюва панагюрският пилот Любен Каменов /Каменов Рали Тийм, Мицубиши Лансър Ево 8, HC1/ в Националния планински шампионат. Каменов тримфура в днешния последен кръг от шампионата – „Планинско Осогово 2016“, а това му донесе и шампионската титла. Пилотът на Каменов Рали Тийм два пъти успя да подобри рекорда, който държеше от миналата година на петкилометровото трасе от с. Богослов до хижа „Студен кладенец“ в Осоговската планина.

Любен Каменов се справи успешно в един изключително напрегнат финал от планинската надпревара, който трябваше да определи титлата в генералното класиране, както и първенците и техните подгласници в още пет от категориите в скоростното първенство за 2016 година. В първия манш на днешното състезание Каменов записа време 02:38.050, още по-категоричен бе във втория манш – 02:37.800.

„След толкова труден сезон, с толкова проблеми, ние нито един път не се отказахме и резултатът е налице“, коментираха в социалната мрежа от екипа на панагюрския пилот.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn