Мажоретният състав на СУ”Нешо Бончев” взе участие в първия Фестивал на духовите оркестри „Камен Луков“ в гр. Ловеч

Представителният мажоретен състав на СУ”Нешо Бончев”, гр.Панагюрище, с ръководител и хореограф Мария Бензарова взе участие в първия Фестивал на духовите оркестри „Камен Луков“ , който се проведе на 4 и 5 май в гр.Ловеч.

През двата дни на фестивала се представиха общо шест формации: домакините – Общински духов оркестър Ловеч, Фанфарен оркестър при Средно училище „Васил Левски“ , гр. Ветово, област Русе, „Джуниър бенд“ и мажоретен състав при Средно училище „Емилиян Станев“ – град Велико Търново,  Представителният общински младежки духов оркестър с мажоретки от град Троян, Представителен мажоретен състав при Средно училище „Нешо Бончев“ от град Панагюрище и Представителният духов оркестър на град Габрово.

Фестивалът на духовите оркестри „Камен Луков“ е естествено продължение и надграждане на традиционните празници на духовите оркестри, провеждани в града ни в близкото минало. Името на фестивала не е избрано случайно. Маестро Камен Луков е български офицер, диригент и композитор. Ветеран от Балканската, Междусъюзническата и Първата световна войни. Автор е на Церемониалния марш на Българската армия „Весели в боя“ и Марша на 34-ти пехотен Троянски полк „Троянци“. Целият творчески живот на маестро Камен Луков минава в Ловеч, като за това време написва над 100 музикални творби: военни маршове, кантати, хора, ръченици, китки, романси, оперетна и оперна музика.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn