Майки на шахматисти мериха сили в уникален турнир, организиран от ШК „Оборище“

Тази вечер се проведе уникален турнир по шахмат, организиран от ШК „Оборище“, съобщи в социалните мрежи председателят на клуба Христо Костурков. Майките на децата, трениращи в клуба застанаха една срещу друга за да излъчат „Най-добрата майка!“. В надпреварата се включиха 5-те най-смели майки, които поставиха началото на уникалния турнир не само за България, но и за света – Пепа Цоневска, Галя Бимбашова, Тони Елкина, Марияна Петкова и Дарина Калпакова под зоркото наблюдение на своите деца, които са и техни треньори! Турнирът се проведе в три кръга по швейцарска система. Децата привнесоха спортния си ентусиазъм и всяко искаше неговата майка да е първа и да спечели голямата награда книжка с автографи на шампионки и шампиони от България.

„Най-впечатлен бях от страхотната комбинация в една от партиите, която направи Тони Елкина, като истинска шампионка”, сподели Костурков. Прекият и конкурент Дарина Калпакова в спора за първото място загуби по време в прекия двубой в една партия на приливи и отливи.

Крайното класиране:

1-во място Тони Елкина

2 -ро място Дарина Калпакова

3 -то място Пепа Цоневска

4- то място Марияна Петкова

5- то място Галя Бимбашова.
Председателят на ШК „Оборище“ Христо Костурков пожела на майките да са все така активни и поощряват своите деца в шахматната игра.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn